Van stage naar baan

Van stage naar baan

9 mei 2019
/ / /
Comments Closed

Mike Woerts kwam bij Kubus Doetinchem om stage te lopen. In september start hij met een duale opleiding HBO Accountancy én met een vaste baan bij het administratiekantoor. “Het is een hecht, jong team en de werkzaamheden zijn zeer divers.”

Het werken met cijfers én mensen, de variatie in werkzaamheden, bij Kubus Doetinchem zit Mike Woerts vanaf het eerste moment op zijn plek. “Ik startte vorig jaar bij Kubus tijdens mijn opleiding financieel bedrijfsadministrateur aan het Graafschap College. Het klikte direct en ik draaide volledig mee op de afdeling. Ik werd niet behandeld als stagiair, maar was gewoon onderdeel van het team, dat fijn samenwerkt. Toen Kubus mij daarna een contract aanbood, hoefde ik niet lang na te denken.”

Groot én klein

Wat Mike vooral aanspreekt, zijn de voordelen van een grote organisatie én het laagdrempelige van een klein kantoor. “We zijn in Doetinchem met een team van vijf mensen. Door de breedte van de werkzaamheden groei je snel in het vakgebied en leer je veel. Omdat we onderdeel zijn van een coöperatie kunnen we specialismen inschakelen. Hierdoor bieden we ondernemers een compleet totaalpakket aan kennis. En heb je als medewerker een goed idee, dan kun je dat snel uitvoeren en hoeft het niet eerst langs diverse schijven in de organisatie!”

Persoonlijk

Vanaf september dit jaar gaat Mike twee dagen naar school en werkt hij drie dagen bij Kubus Doetinchem. Waar hij zich in zijn stage voornamelijk bezighield met administratieve werkzaamheden, richt hij zich op termijn meer op het opstellen van jaarrekeningen, het maken van fiscale aangiften en het geven van financieel en ondernemersadvies. “Ik wil in de toekomst van toegevoegde waarde zijn voor klanten bij diverse vraagstukken en hen begeleiden met een passend advies. Altijd met een persoonlijke benadering!”

Doetinchem

In zijn vrije tijd onderneemt Mike veel met zijn vriendin en gaat hij graag uit met zijn vrienden in Doetinchem. “Ik woon hier niet alleen, het is echt mijn stad! Een stad met leuke restaurantjes, cafés, winkels en evenementen waar ik regelmatig te vinden ben in de weekenden.”