“Bedrijven op koers houden en laten groeien”

“Bedrijven op koers houden en laten groeien”

23 april 2020
/ / /
Comments Closed

Bedrijven versterken, zelfredzaamheid stimuleren, het kennisniveau vergroten, met deze doelen voor ogen zet John Brands zijn jarenlange ervaring en kennis in voor studenten en nationale en internationale bedrijven. De eigenaar van Kubus Doetinchem en voorzitter van de Kubus Coöperatie helpt ondernemers in deze tijd ook bij het beperken van de economische consequenties van de coronacrisis.

Cashflow en strategie

Met een achtergrond in de accountancy, economie en bedrijfskunde en jarenlange ervaring in sales, marketing, accountancy, management en HR bij nationale en internationale bedrijven, is John Brands als geen ander in staat om mensen en organisaties naar een hoger plan te tillen. “Spiegelen met ondernemers, meedenken over belangrijke beslissingen in hun bedrijf, talenten helpen ontwikkelen, daar zet ik mij voor in”, vertelt de ondernemer. “Juist in deze tijd waarin het coronavirus ondernemers hard treft, is het belangrijk grip op de cashflow te houden en je strategie te bepalen. Een SWOT-analyse kan hierbij helpen. Ik denk hierin mee en bied ondersteuning.”

Poten in de klei

Vanuit Cuijk verhuisde John 30 jaar geleden voor zijn werk naar de Achterhoek. Vanuit oorspronkelijk de accountancy en control heeft hij zich middels opleiding en praktijk ontwikkeld tot allround econoom en bedrijfskundige. “Ik ben altijd ondernemend en op de toekomst gericht geweest. Ook zoek ik continu naar mogelijkheden. Omdat ik zelf met de poten in de klei wilde staan, besloot ik in 2008 de lokale onderneming Kubus Doetinchem te besturen. Als voorzitter van Kubus Coöperatie kan ik daarnaast toegevoegde waarde leveren door extra diensten te ontwikkelen en andere Kubus-ondernemers te begeleiden, op koers te houden en te laten groeien. Ook verzorg ik life cycle-cursussen en trainingen, waarbij het toepassen van kennis in de praktijk centraal staat.”

Vrijwilliger

Zijn kennis en ervaring zet John ook in zijn vrije tijd veelvuldig in. Als vrijwilliger bij PUM adviseert hij bedrijven in ontwikkelingslanden en opkomende markten bij het versterken van de economische zelfstandigheid. Ook vervult hij in het verenigingsleven diverse bestuursfuncties en verzorgt hij lessen aan studenten van het Saxion in samenwerking met de University of Greenwich. “Ik vind het ontzettend leuk om samen te werken met jonge mensen, op de hoogte te zijn van wat hen bezighoudt, kennis en praktijkervaring over te brengen en talenten helpen te ontwikkelen. Daarnaast ben ik een groot voetballiefhebber en zijn mijn vrouw en ik liefhebber van muziek- en theatervoorstellingen. Ja, ik ben altijd bezig, graag onder mensen en pak van alles op. Dat zit in de aard van het beestje!”

Kubus Doetinchem

John Brands