Architect Piet van der Putten brengt rust en harmonie

Architect Piet van der Putten brengt rust en harmonie

15 mei 2020
/ / /
Comments Closed

Prettig wonen en succesvol werken in een omgeving die bij je past. Architect Piet van der Putten uit Zeddam koppelt zijn kennis van en ervaring met yoga aan de architectuur en zorgt dat een gebouw of woning in evenwicht is. Met ruim 35 jaar nationale en internationale ervaring helpt hij zowel zakelijke als particuliere klanten bij het bouwen, herindelen of renoveren van gebouwen en woningen.

Onafhankelijk architect

Met grote zorgvuldigheid en aandacht begeleidt Piet van der Putten een geheel bouw-of verbouwtraject: van het ontwerp tot en met de realisatie en bouwbegeleiding. Altijd vanuit de wensen en in samenwerking met de opdrachtgever om het optimale uit het project te halen. “Ik houd het overzicht over het geheel waardoor een opdrachtgever zorgeloos kan doorwerken. Daarbij werk ik volledig onafhankelijk van andere partijen en kan ik scherp onderhandelen.” Een belangrijke kracht van Piet van der Putten is het vinden van de grote gemene deler. Zo heeft hij als één van de huisarchitecten van de PSA Group de merken Citroën, DS en Fiat van Autobedrijf Ruesink in Doetinchem geïntegreerd in één gebouw, waar de eisen van de dealer en twee importeurs tot één geheel zijn gemaakt.

Harmonie en evenwicht

De vorm en indeling van het gebouw heeft effect op het welbevinden van de mens. Dat is de overtuiging en ervaring van Piet van der Putten. Met het oog op de toekomst gaat hij zich meer richten op regionale projecten waarbij harmonie in de woon- en werkomgeving centraal staat. Woon- en werkomgevingen waar rust, meer energie en harmonie centraal staan. “Dit zijn ook de basisbeginselen van yoga, een van mijn passies. Werken, wonen en gezondheid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als de omgevingsfactoren goed zijn en de energie in een woning of bedrijfspand in balans is, krijg je er energie van. Een symmetrisch en ‘natuurlijk’ gebouw draagt bij aan de sfeer. Daarbij kijk ik naar vormen, het gebruik van kleur en duurzame, eerlijke materialen waar geen spanning in zit.”

Helder en duidelijk

Toen zijn boekhouder met pensioen ging, besloot Piet met een aantal partijen in gesprek te gaan. Het verhaal van John Brands over Kubus Doetinchem sprak hem het meest aan. Inmiddels werken ze al jaren samen. “Ik houd mijn eigen financiële en projectenadministratie bij en doe de kwartaaladministratie en Kubus verzorgt de jaaraangifte. Het administratiekantoor is helder en duidelijk en dat vind ik erg belangrijk!”

Fotografie: Elroy Spelbos
Fotografie: Ilse Bekker