Appel & Ei: verantwoord en voordelig

Appel & Ei: verantwoord en voordelig

19 november 2020
/ / /
Comments Closed

Een winkel met alleen maar tweedehands kleding van goede kwaliteit: dat is Appel & Ei. Het succesvolle concept van Arda Palm en Rocco van der Boog in Leiden werd door hen geëvenaard in 2010 in Doetinchem. Inmiddels is Appel & Ei uitgegroeid tot een landelijke franchiseorganisatie met zeventien vestigingen. Een aantal jaren geleden kozen de eigenaren voor Kubus Doetinchem. “Kubus is ook een franchiseorganisatie, heeft een landelijke dekking, een gunstige prijs-/kwaliteitverhouding én kantoren dichtbij.”

Appel & EI

Arda Palm kreeg de passie voor en het snuffelen en struinen naar tweedehands kleding met de paplepel ingegoten. Haar moeder had een winkel in het hoge segment en Arda besloot in 2004 voor zichzelf te beginnen. Ze wilde zich richten op goede merken tegen lage prijzen, een hoge omloopsnelheid en een brede doelgroep. “We hebben in feite twee doelgroepen”, licht Rocco van der Boog toe. “De mensen die kleding, accessoires en schoenen kopen en mensen die ze brengen. Onze medewerkers selecteren zelf de kleding die in de winkel komt te hangen en bepalen de prijs. De kleding mag niet ouder zijn dan drie seizoenen, moet er zo goed als nieuw uitzien en hangt zes weken in de winkel. Als een item is verkocht, krijgt de inbrenger 40 procent van de verkoopprijs. We houden rekening met de seizoenen en door de dagelijkse inbreng wisselt het assortiment continu. Bovendien hebben we de uitstraling van een ‘gewone’ winkel, fris, professioneel en eigentijds.”

Groei

De focus op kwaliteit, stijl en hergebruik heeft Arda en Rocco geen windeieren gelegd. De professionele franchiseorganisatie groeit hard en wordt aangestuurd vanuit het hoofdkantoor in Eefde. Vanwege de sterke groei zochten Rocco en Arda een aantal jaren geleden een landelijk vertegenwoordigd administratiekantoor met regionale vestigingen. “Onze keuze viel op Kubus. De prijs-/kwaliteitverhouding is goed, we hadden een goed gevoel bij de medewerkers en bij John Brands als voorzitter van de coöperatie.”

Samenwerking

Voor het hoofdkantoor verzorgt Kubus Doetinchem onder andere de btw, jaarrekening, loonadministratie en aanverwante zaken. “De wijziging van onze organisatievorm is ook goed verlopen dankzij de prettige gesprekken en expertise van John, Lily en een fiscalist van Kubus Coöperatie”, vertelt Rocco. “Fijn ook dat Lily ons vanwege de snelle groei administratief een tijdje heeft ondersteund op kantoor. De medewerkers zijn er altijd als je vragen hebt, helpen snel en begrijpen ons. Alles is goed geregeld!”

www.appelenei.nl 

 

 

Appel & Ei