Van ondernemersidee tot realisatie

Van ondernemersidee tot realisatie

30 november 2020
/ / /
Comments Closed

Een klant van ons liep met een briljant idee rond, dat ze dolgraag verder wilde uitwerken en op de markt brengen. Ze wist dat het veel tijd, energie en geld ging kosten om deze droom te realiseren. Voortdurend werd ze echter in beslag genomen door de dagelijkse gang van zaken. Ook had ze geen mensen in haar organisatie beschikbaar die bij de uitwerking van het idee of de dagelijkse beslommeringen konden ondersteunen.

Ondernemingsplan

Een concreet plan uitwerken was echter nodig. Dat was de onderneemster wel duidelijk. Ze moest immers geld en capaciteit inzetten om het idee te gaan implementeren. Een idee dat wel eens een behoorlijke groei tot gevolg kon hebben. Kubus is met haar in gesprek gegaan. Omdat ze het lastig vond alles op papier te krijgen en liever bezig was met haar praktijk, hebben we afgesproken dat ik op basis de door haar verstrekte gegevens een beknopt ondernemingsplan zou maken.

Helder en haalbaar

Na enkele feedbackgesprekken stond de concrete uitwerking van het plan op papier. Door vragen te stellen en mijn kennis van processen en organisaties kregen we het idee en de doelstellingen helder. Daarbij kijken we naar de prijsstelling, haalbaarheid, markt en positionering. De ondernemer maakte zich echter zorgen dat iemand anders met haar idee aan de haal zou gaan als het uitgewerkte plan bekend werd. Dat risico hebben we zoveel mogelijk weggenomen door alle betrokkenen een geheimhoudingsverklaring te laten tekenen.

Financieringen

Ook zijn de financiële plannen gemaakt en toen was het plan klaar om onder de aandacht van mogelijke financiers te brengen. De banken durfden het niet aan. Gelukkig kennen we bij Kubus de weg. In het circuit van de alternatieve financiering werd een combinatie van een korte- en langetermijnfinanciering gerealiseerd. Daarmee werd de basis gelegd voor verdere uitwerking en het vermarkten van het idee. De benodigde capaciteit voor de uitwerking en implementatie werd geregeld en het realiseren van de droom was begonnen.

Groei

Binnenkort hebben we weer een gesprek om een aanvullend plan te maken om de groei die inderdaad tot stand is gekomen, te financieren en om haar verder te kunnen begeleiden bij het uitbouwen van de organisatie.

Wat is jouw ondernemersdroom? Kun je hulp gebruiken bij het opstellen van een businessplan of het aanvragen van financieringen? Neem dan contact met mij op: 0314 362 126. Kijk voor meer informatie op https://www.kubusdoetinchem.nl/diensten/bedrijfsadvies-doetinchem/

John Brands

John Brands