Even voorstellen: Lucas Gloudemans (26)

Even voorstellen: Lucas Gloudemans (26)

25 januari 2021
/ / /
Comments Closed

“Studeren en werken tegelijk past bij mij”

Sinds november heeft Lucas Gloudemans het team van Kubus Doetinchem versterkt. Hij studeert duaal Accountancy en heeft de ambitie in de toekomst klanten breed te adviseren. Bij Kubus Doetinchem, dat alle disciplines in huis heeft, zit hij helemaal op zijn plek!

Hbo Accountancy

De werkomgeving bij Kubus Doetinchem is nieuw voor Lucas. Nieuwe contacten, nieuwe uitdagingen en werken en leren tegelijk. Na een aantal verschillende studies te hebben gevolgd, is er voor Lucas afgelopen jaar een nieuwe fase aangebroken en is hij gestart met een leerwerktraject hbo Accountancy. “Alleen studeren verliep stroef en bleek voor mij geen optie. Omdat ik ADHD heb, heb ik moeite met plannen en concentratie. Nu ik gekozen heb voor een duale opleiding, gaat het veel beter. De werkstructuur en het toepassen van de kennis in de praktijk bevalt goed.”

Korte lijnen

Als student met de diagnose ADHD bleek het lastig een goede studiekeuze te maken. Tot Lucas via vrienden en familie nader kennismaakte met het vak accountancy. “Het werken met cijfers sprak me aan. Wat ik mooi vind aan het vak is dat je inzicht krijgt in veel ondernemingen en kan helpen bij de verdere ontwikkeling. In Kubus Doetinchem vond ik een breed en klein administratiekantoor. De manier van werken is persoonlijk en de lijntjes zijn hier kort. Dat spreekt me aan. Het team is gezellig, ik word overal bij betrokken en kan hier veel doen en leren.”

Klanten helpen

Momenteel ondersteunt Lucas het team en houdt hij zich bezig met het inboeken van administraties. “Ik ben tegen het einde van het jaar begonnen, waardoor ik direct mee kon kijken met het op orde brengen van administraties voor de jaarafsluiting en het opmaken van balansen. Het is mijn ambitie om in de toekomst klanten zo optimaal mogelijk te adviseren door breed te kijken, me te verdiepen in bedrijven en de juiste fiscale regelingen toe te passen.”

Lucas, die oorspronkelijk uit het zuiden van het land komt, woont momenteel met zijn vriendin in Zutphen. In zijn vrije tijd is hij graag omringd door vrienden en familie. “Ik vind het ontzettend leuk om te koken, gezellig samen te eten of een bordspel te doen!”

Lucas Gloudemans