Word ook een levenskunstenaar!

Word ook een levenskunstenaar!

5 maart 2021
/ / /
Comments Closed

‘Laat zien wie je bent en geef alles’. Dit is het levensmotto van Wendy van der Kooij. Dit heeft geresulteerd in ‘Nooit te laat om gelukkig te zijn’ en het boekje ‘Een landschap van boerenkool met worst’. De oprichtster van Nunazorg en Aftercare.World heeft bij de administratie, de verandering van organisatiestructuur en internationale groei veel hulp gehad van Kubus Doetinchem.

Een leuker leven, met veel plezier en dromen die uit (kunnen) komen. Wendy van der Kooij gelooft dat er in iedereen een levenskunstenaar schuilt. “’Een landschap van boerenkool met worst’ beschrijft in toegankelijke taal welke vijf stappen nodig zijn om in contact te komen en blijven met levenskunst”, vertelt Wendy. “Het is bedoeld voor iedereen die wil veranderen en los wil komen van oude patronen. Zodat je het leven leert accepteren en waarderen zoals het nu is en ervan kunt genieten! Daarvoor zijn uiteraard discipline, zelf ervaren en inspiratie nodig. Tijdens mijn workshops en trainingen bespreken en behandelen we die vijf stappen.”

Mensen helpen

De vader van Wendy was een echte levenskunstenaar en was Wendy’s inspiratie. “Door hem ben ik me gaan verdiepen in levenskunst en meer zoals mijn vader geworden. Ik kijk nu anders naar anderen en vind het belangrijk een bijdrage te leveren aan het welzijn van mensen. Zo maak ik ook engelen, unieke krijttekeningen voor mensen die extra licht of troost kunnen gebruiken.”

Nunazorg en Aftercare.World

Veranderen betekent afscheid nemen van dat wat je altijd deed. Afscheid staat centraal in Wendy’s leven. “In 2010 ben ik Nunazorg gestart, dat complete nabestaandenzorg biedt”, vertelt Wendy, die sinds kort ook werkt als welzijnsbegeleider op een psychogeriatrische afdeling. “In die tijd heb ik tijdens een startersbeurs John Brands van Kubus Doetinchem ontmoet. Nunazorg ontwikkelde zich snel en na vijf jaar heb ik met behulp van de ervaring en kennis van John de coöperatie Nunazorg Aftercare.World B.V. opgericht om het werk ook over de grenzen mogelijk te maken. Tegenwoordig ben ik nog licentiegever van Nunazorg en eigenaar van Aftercare.World. Hier leid ik mensen op voor de buitenlandse vestigingen.”

Geld besparen

Naast de begeleiding bij de oprichting van de coöperatiestructuur heeft Kubus Doetinchem geholpen met het oprichten van de BV’s en de benodigde internationale documenten. “Momenteel verzorgt Kubus vooral de jaarrekeningen en administratie en kan ik er altijd terecht voor advies en met vragen. De begeleiding is niet alleen deskundig en prettig, het heeft me ook veel geld bespaard!”

Word ook een levenskunstenaar!