Stagiaire Anke Martens: “Ik maak hier alles mee, van begin tot eind!”

Stagiaire Anke Martens: “Ik maak hier alles mee, van begin tot eind!”

17 maart 2021
/ / /
Comments Closed

Na twee stages in het bedrijfsleven besloot Anke Martens dat ze de andere kant van de financiële wereld wilde meemaken bij een administratiekantoor. Sinds begin dit jaar versterkt de studente Bedrijfsadministratie aan het Graafschap College het team van Kubus Doetinchem gedurende drie maanden. Naast het meedraaien op de afdeling concentreert ze zich tijdens deze afstudeerstage op de specialisatie junior assistent accountant.

Specialisatie junior assistent accountant

Wat Anke exact wil worden, weet ze nog niet. Momenteel overweegt ze een duale opleiding HBO Accountancy. “Op de mavo had ik nog geen idee, maar cijfers spraken me aan en economie vind ik een leuk vak. Vooral het werk achter de schermen. Tijdens mijn vorige stages heb ik in het bedrijfsleven gewerkt. Nu wilde ik weten wat er komt kijken bij het opstellen van jaarrekeningen en het trok mij aan te werken voor diverse bedrijven. Naast de financieel-administratieve ondersteuning zoals het boeken van administraties en het maken van werkprogramma’s kijk ik bij Kubus Doetinchem voor mijn specialisatie mee bij het opstellen van jaarrekeningen en de aangifte vennootschapsbelasting.”

Kleinschalig kantoor

Via de website van school kwam Anke terecht bij Kubus. “Ik zocht een administratiekantoor in de buurt van mijn woonplaats Doetinchem. Kubus sprak me direct aan. Het is een kleinschalig kantoor en een gezellige, hechte club mensen. Ik zit niet op een aparte afdeling, maar ben onderdeel van het team. Doordat we bij elkaar zitten, krijg ik alles mee. Iedereen is bereid te helpen en ik kan altijd vragen stellen. Buiten het werk ging ik voor corona graag uit eten met vrienden, winkelen en naar de sportschool. Dat is nu helaas niet mogelijk, ik hoop dat dat snel weer kan!”