Circus Kristal: “Plezier vormt de rode draad”

Circus Kristal: “Plezier vormt de rode draad”

15 april 2021
/ / /
Comments Closed

Acht jaar geleden werd Aschwin van der Brugh van Circus Kristal klant van Kubus Doetinchem vanwege de familiaire relatie met John Brands. “Ik werk met een online softwarepakket wat mij veel tijd scheelt. John is bovendien penningmeester van de overkoepelende stichting Het OnderwijsCircus. Met adviezen en betrokkenheid helpt Kubus Doetinchem mij bij diverse uitdagingen!”

Circus als educatief lesprogramma

Een circusactiviteit brengt mensen bij elkaar, laat hen samenwerken, eigen grenzen verleggen, maar bovenal veel plezier met elkaar maken. Circus Kristal in Amsterdam verzorgt al vele jaren professionele kinderfeestjes en circusdagen, -projecten en -lessen op scholen. “Ons motto is ‘niemand kan alles, maar iedereen kan iets’”, vertelt Aschwin van der Brugh. “Circus en goochelen zijn een middel om te komen tot grotere pedagogische doelen. We bieden een gevarieerd aanbod en diverse circusdisciplines, waardoor er voor iedereen wel iets tussen zit waar hij of zij talent voor heeft. Onze programma’s bieden fysieke en sociale uitdagingen en draaien om vertrouwen en waardering geven en krijgen, maar bovenal om plezier!”

Samenwerking

Aschwin staat graag in de spotlights en zat als kind al bij het kindercircus. Hij kent inmiddels alle theaters in Nederland van binnen en is allround. In 2013 nam hij Circus Kristal over. “Het begon met een auto met aanhanger en inmiddels heb ik een eigen circustheater in Amsterdam en rijd ik met mijn bus vol materiaal het hele land door. De focus in mijn werk ligt op het onderwijs en kinderfeestjes, maar we treden ook op op festivals en geven circuslessen en workshops aan sportverenigingen, instellingen en het bedrijfsleven. Mensen verleggen hun grenzen, doorbreken patronen en de activiteiten zijn effectief voor het vergroten van samenwerking.”

Mensen blij maken

De non-profitstichting Het OnderwijsCircus is door Aschwin van der Brugh opgericht vanwege de educatieve lespakketten voor scholen. “Ook wilde ik niet privé aansprakelijk zijn. Ik ben in dienst van de stichting, die een vierkoppig, goed onderlegd bestuur heeft. Als bestuurslid denkt John mee over de ontwikkelingen binnen Circus Kristal en over de onderdelen waarop we de focus leggen. Ik doe zelf de administratie met het online softwareprogramma waar Kubus mee werkt en de medewerkers  verzorgen de loonadministratie, jaarcijfers en btw-aangifte. Ik heb contact met Lily die me overal bij helpt en adviseert. Korte lijnen, heldere communicatie en vertrouwen kenmerken het kantoor. Er wordt mij veel uit handen genomen zodat ik kan doen waar ik goed in ben, mensen blij maken!”

Meer info: www.circuskristal.nl 

Aschwin van der Brugh Circus Kristal