Korte lijnen met Kubus-fiscalist Patrick Scheers

Korte lijnen met Kubus-fiscalist Patrick Scheers

5 november 2021
/ / /
Comments Closed

Veel ondernemers krijgen te maken met vragen rondom de keuze van rechtsvorm, bedrijfsopvolging of -overdracht, herstructurering, schenking en financiële planning. Bij Kubus Doetinchem geven we administratief en fiscaal advies, maar voor complexe vragen schakelen we een extern specialist in uit het netwerk van Kubus Coöperatie. Maak kennis met Patrick Scheers (44), Register Belastingadviseur en eigenaar van Kubus Vianen.

Hij kent de fiscale regels en wetten en weet optimaal gebruik te maken van de mogelijkheden die de belastingwetgeving biedt. Patrick Scheers helpt ondernemers met fiscale vraagstukken. Hij is erop gericht klanten zo weinig mogelijk belasting te laten betalen met een praktische oplossing die bij hen past. “Bij situaties als het overdragen van een onderneming aan de volgende generatie of een externe partij, het toetreden van een medevennoot of de overgang naar een andere rechtsvorm word ik betrokken”, vertelt Patrick die al vijftien jaar aangesloten is bij Kubus. “Ook schuif ik bij Kubus Doetinchem aan als de klant vraagstukken heeft over erf- en schenkbelasting, over sparen voor de oude dag en eerder stoppen met werken. Dat laatste maak ik inzichtelijk met een financiële planning, zodat er helderheid ontstaat in de huidige en toekomstige financiële situatie van de klant.”

Eerlijk en duidelijk fiscaal advies

Net als de adviseurs van Kubus Doetinchem maakt Patrick zaken niet onnodig ingewikkeld. Hij legt de fiscale regels en wetten zoveel mogelijk in jip-en-janneketaal uit. “Daarbij ben ik eerlijk en duidelijk. Als een ondernemer een vraag heeft die financieel ongunstig voor hem is, dan geef ik dat ook aan en zoeken we samen naar mogelijke andere kansen en oplossingen.” Met zijn werk komt Patrick bij de meest verschillende ondernemers en organisaties en reist hij het hele land door. “Het maakt het werk ontzettend divers. Sommige klanten ken ik al vijftien jaar, waardoor je een band opbouwt en in elke levensfase van het bedrijf wordt betrokken.”

Maximale klantbediening

De samenwerking met Kubus Doetinchem verloopt naar volle tevredenheid. “Ik heb de ervaring dat de specialisten van Kubus Doetinchem de zaken goed op orde hebben. Ze hebben kennis van zaken, een uitgebreide klantkennis en zijn allround en behulpzaam. En met onze samenwerking kunnen ze klanten maximaal bedienen. We bieden bij Kubus het beste van twee werelden. Korte lijnen met een vast aanspreekpunt én een team van specialisten. Zo kunnen we klanten snel, vakkundig en tegen een aantrekkelijk tarief helpen.”

 

Kubus-fiscalist Patrick Scheers