Week van de Internationale Student: Ervaringen van John Brands als lector bij Saxion & Greenwich

Week van de Internationale Student: Ervaringen van John Brands als lector bij Saxion & Greenwich

17 november 2021
/ / /
Comments Closed

Hoe leuk! Al jaren verzorgt John Brands colleges Strategic Asset Management en Financial Management voor de opleidingen Master Facility and Real Estate Management en Master of Business Administration (MBA) van Saxion/Greenwich. Ook begeleidt hij elk jaar een aantal studenten, veelal van buiten Europa, bij het maken van hun thesis en bij hun afstuderen. Tijdens deze Week van de Internationale Student vertelt John over zijn ervaringen en het belang van studenten die internationaal samenwerken.

 Overdragen van kennis

“Het overdragen van kennis vind ik erg leuk om te doen en ik kan genieten van mensen of organisaties die hun talent verder ontwikkelen. Het geeft me enorm veel voldoening, helemaal als ik daar een steentje aan mag bijdragen. De studenten komen overal vandaan en dat geeft een extra dimensie. Het is altijd een mooie mix van culturen en de studenten willen allen in West-Europa nog graag een master doen. Dit inspireert me en het is bijzonder leerzaam omdat het me de gelegenheid geeft om in te zoomen op hun achtergrond, hun land en hun cultuur.”

Groepsdynamiek

“Het is leuk als de verschillende culturen gaan samenwerken bij bijvoorbeeld het maken van opdrachten. Ze leren dan erg veel van elkaar en je ziet altijd een bijzonder groepsdynamiek ontstaan. Het is een soort internationale intervisie. Voor de internationale studenten is het een kennismaking met de met name bijzondere Nederlandse en Engelse cultuur. Sommige studenten maken van de gelegenheid gebruik en reizen kort door Europa.”

Goed voor arbeidsmarkt

“Veel van de studenten hebben al een master-, een PhD- of bacheloropleiding gehaald en willen daar nog een westerse masteropleiding aan toevoegen. Zij hebben vaak een technische vooropleiding, die heel goed aansluit bij vacatures die in Nederland moeilijk vervulbaar zijn. Uiteraard zijn deze studenten na hun afstuderen van harte welkom bij bedrijven of organisaties in Nederland. Daar worden we uiteindelijk met z’n allen beter van!”

John Brands