WerkRaat Doetinchem helpt jongeren vooruit!

In de Milky-W aan de Melkweg in Doetinchem vinden jongeren een plek waar ze zich ontwikkelen, waar ze nieuwe mensen ontmoeten en een dagstructuur, vaardigheden en vakgerichte scholing opdoen. Leerwerkcentrum WerkRaat biedt hier onderwijs, zorg en begeleiding naar werk aan jongeren die zijn vastgelopen op school of in het werk. In Kubus Doetinchem vindt oprichter Henk Knipping een sparringpartner die niet alleen meekijkt met cijfers, maar die hem ook sinds de start in 2018 bijstaat met advies en vooruithelpt.

De arbeidsparticipatie verhogen en een sociale en maatschappelijke bijdrage leveren aan kansrijke jongeren die tijdelijk aan de zijlijn staan. Met dit doel startte Henk Knipping ruim drie jaar geleden WerkRaat in Doetinchem. “Ik wil deze groep jongeren stimuleren hun talenten te ontdekken en zich te ontwikkelen. In een vertrouwde en veilige omgeving willen we hen inspireren en kijken we naar wat iemand leuk vindt. Want alleen dan stromen deze jongeren duurzaam uit. We zetten hen in hun kracht, leren de eigen regie te pakken en begeleiden naar werk. Ze ontwikkelen zich in een opleidingstraject en behalen een branche-erkend diploma.”

Ontwikkelen en opleiden
De kracht van de sociale onderneming is dat de opleidingen vanuit de behoefte van de jongeren worden ontwikkeld. Het zijn maatwerktrajecten, in samenwerking met scholen, instanties in de omgeving en het bedrijfsleven. “Als ontwikkelcentrum werken we met docenten vanuit het mbo die de deelnemers onder het label Educatie voorbereiden op een mbo-examen. We zetten in op persoonlijke ontwikkeling en vaardigheden en vakkundige leermeesters geven praktijklessen. Naast Educatie hebben we de labels fietstechnicus (Cycle Hub), radio maken (Get a Grip), webdevelopment,  IT en horeca.”

Fiscale voordelen
Met de oprichting van WerkRaat Doetinchem zocht Henk Knipping een ander, minder groot, lokaal en voordeliger administratiekantoor. “Ik kende John Brands van Kubus Doetinchem via de Graafschap Business Club waar ik lid van was. John is prettig in de omgang, sympathiek en denkt mee. Kubus neemt niet alleen de administratieve werkzaamheden uit handen, maar adviseerde ook bij het fiscaal en juridisch structureren van de organisatie. Als sociale onderneming loop je tegen de wetgeving aan die gericht is op commerciële ondernemingen. Kubus heeft geholpen om fiscale voordelen te scheppen. Ook bij het professionaliseren van de labels is Kubus een sparringpartner. Het contact met alle medewerkers verloopt erg prettig. Kubus denkt en kijkt mee en helpt me vooruit in de groei van WerkRaat!”

WerkRaat Doetinchem

 

WerkRaat Doetinchem helpt jongeren vooruit!
WerkRaat Doetinchem helpt jongeren vooruit!

Het laatste nieuws

Blijf op de hoogte met het laatste nieuws van Kubus. Heb je vragen m.b.t. het nieuws? Neem dan contact met ons op via info@kubus.nl.

Ga naar de bovenkant